Ready to wear

Pre fall 2016 - Twins Spirit


”Twins spirit” modni je editorijal za kolekciju ”Sailor chic”. Lokacija za editorijal odabrana je stara lučica u Ližnjanu, mjestu na samom jugu Istre, koje se svojim karakteristikama i bojama savršeno uklapalo u kolekciju. Modeli za editorijal su blizanke te je time i editorijal dobio ime ”Twins spirit”. Editorijalom se željela prikazati povezanost i bliskost blizanka. 

Kolekcija ”Sailor Chic” bazira se na bezvremenskom mornarskom stilu koji u ovom slučaju nije rezerviran za sportsku eleganciju. Naoko, tako jednostavan uzorak materijala dizajnerica transformira u sofisticiranu kolekciju. Eksperimentirajući mornarskim uzorkom kao ključnim i nosećim uzorkom kolekcije, uz pažljivo odabrane detalje, ručno aplicirane čipke i vezica, u kolekciju unosi dozu dramatičnosti i seksipila. Dizajnerica je iskoristila sve prednosti i estetske vrijednosti pruga, te je njihovim kombiniranjem postigla volumen i dinamiku svakog odjevnog predmeta. Različito usmjerenim prugama uz čipku postiže se skladna cjelina koja komplimentira različitim figurama. 

Fotografije Ana Lorencin Buljan, frizura Tedi Krakar, šminka Valentina Štokovac, modeli Ines i Bianka Levicki (Tijara Model Menagement).